czwartek, 13 października 2011

Młoda kapusta Dukana

Dziś na obiad młoda kapusta sporządzona zgodnie z zasadami diety dr. Dukana




Składniki:
- młoda kapusta, może być też pekińska,
- chude mięso - tutaj dałam udko z kurczaka obrane ze skóry,
- kilka pieczarek,
- 2 średnie pomidory,
- pół dużej cebuli,
- 2 ząbki czosnku,
- por - biała część,
- łyżeczka koncentratu pomidorowego,
- sól, pieprz, maggi, ziarenko smaku lub jak kto woli.

Kapustę i mięso kroimy, wkładamy do garnka, zalewamy do połowy wodą, solimy, przykrywamy i stawiamy na małym ogniu. Gotujemy ok. 15min.

Kroimy pieczarki, cebulę, czosnek i pomidory (obieramy najpierw ze skóry). Dodajemy wszystko do kapusty, gdy ta trochę zmięknie. Gotujemy dalej na małym ogniu. Doprawiamy do smaku. Gdy pomidory "rozlecą się" a kapusta i cebula będą miękkie - potrawa jest gotowa!


Mój mąż stwierdził, że niczym się nie różni od "normalnej" kapusty:-) Smacznego!

1 komentarz:

KOMENTUJ. NIE OBRAŻAJ!
Nie toleruję agresji, chamstwa i wulgaryzmów!
Komentarze o takim charakterze będą usuwane.

Website Translator

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...